Over Emmy Fons

‘Als kleuter bracht ik mijn eerste lerende jaren door op een montessorischool in Rotterdam-Schiebroek. De montessorimethode laat snel zien waar het talent van het kind ligt. Of in ieder geval wat je als kind het liefste doet en daar kwam ik als vierjarige als snel achter.
Tekenen vond ik ook reuze leuk en zo is dat gebleven. Later kwam daar het fotograferen bij. Maar schrijven vond ik magisch, toen ik dat ontdekte. De letters op papier en ook de vaardigheid van het schrijven zelf, ik koos vaak voor die ‘werkjes’. 

Toen ik twaalf jaar was, begon ik in een oud schoolschrift een dagboek. Ik schreef al brieven met een nichtje en met een vriendin, maar tegen een dagboek ‘praten’ gaf veel meer vrijheid. Natuurlijk moest ik het goed verstoppen want ik was al jong geïnteresseerd in jongens. Daar ging ik in mijn schrift ontwapenend gedetailleerd op in.
De lijn van mijn leven kun je  moeiteloos in mijn dagboeken volgen. Daarom heb ik nu een berg schriften in allerlei soorten en maten die tot aan de randen door mij zijn volgeschreven. Publiceren op mijn weblog? Ha! Vooralsnog niet!

Naast fictie vind je in de lijst hiernaast categorieën die leiden naar interviews, columns, een familieverhaal en rubrieken met korte teksten. Voor gastschrijvers heb ik ook een pagina. Ik zou zeggen, laaf je aan mijn verhalen.’

Emmy Fons – schrijver/journalist/redacteur

De foto’s op deze pagina’s zijn door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. © EF

Emmy Fons - Tekstschrijver & Journalist
Foto: Wilke Vos