Ik noem de naam niet, ik kijk wel uit

Tekst in museum Prinsenhof Delft. Foto EF

Alweer jaren terug las ik in een brochure van een fair trade biologisch bedrijf over kokosolie en gezondheid. Er werd gesproken over je rikketik en zo nog meer originele woorden die onze organen moeten voorstellen. Dit was echter niet zomaar voor het leuke, nee, het bedrijf mocht de gezondheidseffecten niet noemen en was genoodzaakt hart, longen en spijsvertering anders te omschrijven, evenals ‘het immuunsysteem’. Over dat systeem gesproken, alweer een hele tijd terug kreeg ik bij mijn huisarts injecties met een antroposofisch geneesmiddel. Een geweldig immuun-versterkend middel, dat met succes wordt ingezet bij kanker en andere ziektes en kwalen waar je afweer een grote rol in speelt. Ik noem de naam niet, ik kijk wel uit.
Toen een vriendin van mij kanker kreeg, wilde zij meer weten over dit middel. Het bedrijf dat dit geneesmiddel bereidde, had destijds een mooie folder waarin dit allemaal werd uitgelegd. Ik kon er echter geen informatie meer over vinden en belde naar het bedrijf. Hebben jullie die mooie folder nog, vroeg ik. De medewerkster vertelde toen dat zij enige tijd geleden alle ampullen die zij in huis hadden moesten vernietigen. En dat niet alleen, ook de folders moesten op de brandstapel. Dit werd streng gecontroleerd.
Na het beëindigen van dit gesprek huilde ik. Nu moet je weten dat ik bijna nooit huil, omdat ik dat heel moeilijk kan. Met woede kan ik nog wel overweg, met verdriet minder. Maar dit raakte mij zo in mijn ziel, dit vond ik zo erg. Zo’n mooi middel, met zoveel effect, vernietigd! Ik wist al dat het erg was allemaal, maar nu werd ik extra keihard met mijn neus op de feiten gedrukt.

En toen kregen we ineens Het Virus. Ik noem de naam niet, ik kijk wel uit. Alles wat anti is, wordt gescand en gecensureerd. Het Virus en dan vooral de maatregelen rondom het virus laten het toppunt van de duistere macht zien. In het begin dacht iedereen help, een eng virus, we gaan dood met zijn allen. Nou ja, ik dacht dat niet gelijk, ik kreeg het zelf en helemaal niet erg, gewoon griepje, maar we werden flink bang gemaakt. Ik sla nu voor het gemak een paar maanden over want iedereen weet hoe het ons verging. Afstand houden, gekke dingen voor je mond en neus, je handen met foute spullen ‘wassen’.

Al snel vertrouwde ik het niet. Er ontstonden twee groepen: zij die de regels nodig vinden en zij die dit niet vinden. Ook nog een groep die er een beetje tussenin hangt, maar die is kleiner. De tweede groep wordt tot mijn grote opluchting wel groter, want ik praat met iedereen die ik tegenkom en pols hun gedachten hierover.
Verdeeldheid is heel handig gezaaid en tot wasdom gekomen. De laatste maanden heb ik veel tijd besteed aan onderzoek en dan vooral andere bronnen geraadpleegd, waar je geen weet van hebt als je alleen de kranten leest en luistert wat er op TV gezegd wordt. Is het allemaal waar? Of is er sprake van een complot? Alles legde ik naast elkaar. Ondertussen las ik talloze reacties van mensen op berichten. Ook die nam ik erin mee. Want al die ervaringen van mensen, die tellen enorm.

Mijn conclusie? Ik houd het klein en simpel want ja, er kan nog zoveel meer achter zitten. Ik noem geen naam, ik kijk wel uit. Maar wat ik bedoel is het middel waarmee we ons allemaal moeten laten inspuiten.
En als je onderzoekt hoe dat tot stand is gekomen en wat de bedoeling hiervan is, dan kan je alleen maar denken: hoe is het mogelijk dat ‘we’ ons zo vreselijk laten belazeren? Voor mij staat het als een paal boven water: het is het aloude macht & geld-principe. Het koest houden van het volk, zodat het aloude principe kan blijven bestaan. In vorige eeuwen deed men dat heel openlijk met brood & spelen, rang & stand, duivel & hel. Als je nu, in deze tijd van mondigheid en wijdverbreide netwerken, die macht wil houden, doe je het door nieuwe angsten te creëren en buitensporige restricties op te leggen. Play it dirty, play it gruesome. Er is alleen verlossing als het levensreddende inspuitmiddel er is. Dat wil iedereen dan wel, daar was dat voortraject voor nodig. Tame them, make them beg. Er is niets veranderd, het is alleen gegoten in een andere vorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

gerelateerde berichten

Scroll naar boven