Dag bezoeker, welkom.
Om in leven te blijven moet ik niet alleen eten, drinken en slapen maar vooral ook schrijven en fotograferen. Het resultaat vind je hier: columns, verhalen, interviews. 

Emmy Fons

Jaha, ik kom zo. Even op Facebook kijken. Ah, 54 nieuwe berichten, sjonge. Ah, daar heeft Frances een punt. Goed dat ze dit plaatst. Oooo, wat een mooie foto weer van Dirk Karreman! Heb ik zijn vorige vogelfoto’s gemist? Even kijken hoor… Prachtig! Daar moet ik op reageren. Doe ik een smiley erbij, of nee, weet je wat, ik kies een sticker. Zo. Hee, Dirk vindt het leuk. Mooi. Eer van zijn werk. Dat doet me eraan denken dat ik die foto van Ruby nog niet heb geplaatst. Even doen, want dat vinden mensen altijd schattig, Ruby. Zal ik ‘m gelijk ook op de Erijane puppies pagina zetten? Ja, doe ik, waarom niet. Een net even ander tekstje erbij dan die van mijn eigen pagina. Ziezo. Nog even kijken bij de berichten die gepost zijn. Hee, hoe kan dat nou? Ik heb bij haar pagina ‘meldingen ontvangen’ aangevinkt en toch zie ik die posts niet op de meldingenlijst. Gemist. Nou, dan doe ik het anders. Ik ga even naar Hilde’s pagina. Zie je wel, vijf berichten inmiddels. Heb ik bij meer fb-vrienden. Begrijp ik niet van Facebook. Alsof ze zelf selecteren van wie ik ze wel en niet mag zien. Wat zie ik daar nu staan? Eigenaardig! Even helemaal lezen dan maar? Vooruit, snel dan. Goh. Zal ik het delen? Nee, dit lezen ze toch niet. Is te lang. Partij van de Dieren, een discussie! Nee toch, vallen ze zo’n man aan. Terwijl die Femke toch in haar rode strakke jurk met de stringslip erdoor schemerend…. Bah, wat een humorloze vrouwen. Ik moet daar even op reageren. Die man helpen. Even kijken naar zijn foto’s en laatste berichten. Altijd een check doen of iemand wel bij je past, als fb-vriend. Zie je wel, blijkt een leuk persoon te zijn. Ik stuur ‘m een vriendschapsverzoek.

Messenger. Even zwaaien naar Daniel. Ja, dag, dat doe ik niet hoor. Raaaar.

Een chat van Jacqueline! Even reageren. Terwijl zij op mij reageert, kijk ik gelijk nog even bij de berichten. Kijk nou eens, wat een leuk dier! Schattig. Even delen. Oh! En dat lied van Herman Finkers, o, wat is die toch goed in zijn teksten. Die zet ik er ook op. Zou op problemen kunnen stuiten na de MeToo-toestand, maar kan mij het schelen. Hij ramt er ‘m dan gewoon in. Laat hem. Hee, daar is Jacq weer. Ja, we gaan afsluiten. Bye. Walter! Ook even chatten. Altijd gezellig met hem. Zal straks ook even een bericht naar die en die zenden, moest ik nog even op de hoogte brengen van zus en zo. Goh wat leuk, die foto van Ruby wordt gewaardeerd. Reacties ook. Vind ik leuk, vind ik leuk, vind ik leuk. Geweldig zelfs. Smiley, kusje, dansende poppetjes. Dat bericht over vuurwerk en lawaai niet. Ik moet ineens denken aan dat nummer van Jimi Hendrix. Heb ik die lp nog? Even kijken op You tube. Ja! O man, wat was ‘ie toch goed. Deel ik.

Nu kan ik gelijk wel even die laatste Kralingse bos-foto’s in het album erbij voegen. He? Waarom doet ie dat nu niet? O, moet ik het vanaf fb doen, zo gaat het niet. He verd.. wat omslachtig. Daar wil ik helemaal niet zo lang mee bezig zijn. Wat krijgen we nu? Voegen ze die IOS foto’s ook samen? Ja, zo komt ie niet over zoals ik het bedoel. Kijken of het anders kan. Nee. Nou, laat dan maar.

Paar berichten erbij. Ben ik niemand vergeten? Sociaal tot in het bot. Niet te doen, eigenlijk. Wilke! Wat heb je dat weer mooi gestyled het eten! Ik dek de tafel en maak een foto. Zet ‘m gelijk even op fb. Moet wel de tekst erbij. Welke ingrediënten heb je ook alweer gebruikt? Jaha, ik kom eten. Alleen dit er nog even op plaatsen, dat vinden mensen leuk, zo’n menu. Misschien inspirerend.

Zo, nu leg ik ‘m weg hoor. Nee, ik doe ‘m helemaal uit. En leg ‘m weg, in de la van mijn bureau. Lekker zeg, die pasta. Wat? Is het al half zeven? Hoe laat ging ik dit doen? Vijf uur? Nee joh, tering, nee toch.

Februari 2018

Scroll naar boven