Dag bezoeker, welkom.
Om in leven te blijven moet ik niet alleen eten, drinken en slapen maar vooral ook schrijven en fotograferen. Het resultaat vind je hier: columns, verhalen, interviews. 

Emmy Fons

Geboren 15 september 1956 te Rotterdam, als vierde dochter in een gezin met vijf meisjes. Al jong het huis uit en alles in de praktijk geleerd op enkele cursussen na.

Een zoon op de wereld gezet, Maurice van Duuren (6 november 1974) Al sinds 1981 samen met Wilke Vos.

Diverse banen gehad in uiteenlopende branches, waaronder uitgeverij Lemniscaat. Daarna gaan schrijven voor De Havenloods/IJssel & Lekstreek (Rotterdam-centrum, Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel). Van 1994 tot en met 2010 eigenaar van Tekstbureau Fons. Bij Poetry International een paar jaar meegewerkt achter de schermen.

Opdrachtgevers (heden en verleden) onder meer:
Rotterdams Dagblad (interviews); managementmagazine Europoort Kringen (interviews, artikelen, fotografie); containerbedrijf ECT (interviews voor personeelsmagazine); Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (volledige redactie personeelsmagazine, ook fotografie); vereniging Verenigde Bijzonder Scholen (interviews voor VBS magazine); theaterbureau Hanson (redigeren materiaal Zondagochtendconcerten-krant (de Doelen, Rotterdam) en tevens interviews; Hogeschool Rotterdam (teksten voor brochures); gemeente Rotterdam (interviews voor Perspectief Magazine); GGZ (interviews voor magazine Mentaal beter); woningcorporatie Vestia, (interviews en verslagen voor project in Nieuwerkerk); gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel (interviews voor eigen uitgaven van de gemeente en katernen in kranten); montessorischool De Kleine Prins (redactie Nieuwsbrief en uitgaande brieven); redactie boek ‘Een nieuwe tijd breekt aan’ van Ronald Jan Heijn; teksten voor Residenza in Moordrecht; column in magazine Vruchtbare Aarde.

Fotografie heb ik ook vaak voor mijn rekening genomen bij interviews en columns. Op deze site zijn ze van mij, tenzij anders vermeld. De foto van mij met pet is gemaakt door Ellen Fons. 
 

 

Mijn vader fotografeerde ons en zijn (van de werkgever) Ford Consul, tijdens de rit naar een vakantieadres op de Veluwe in het jaar 1958. Ik ben die met de krullen.
Met mijn zoon Maurice in 2013. Foto Wilke Vos
Op mijn 50e verjaardag, tango met Wilke (sinds 1981 de liefde van mijn leven). Foto: Antoinet Nass.
Scroll naar boven