Dag bezoeker, welkom.
Om in leven te blijven moet ik niet alleen eten, drinken en slapen maar vooral ook schrijven en fotograferen. Het resultaat vind je hier: columns, verhalen, interviews. 

Emmy Fons

Ik hou van jou

Ik heb nog columns in mijn hoofd over Ruby. Waar we het bijvoorbeeld nog over moeten hebben is het zingen. Ja, het zingen voor Ruby.

Ik heb altijd gezongen voor mijn honden en dan een speciaal lied voor hen. Dat bedacht ik niet, dat ontstond. Bij Ruby was dat ‘Ik hou van jou’ van Herman van Veen. Alleen het couplet hoor, met dat zon en maan erachter aan. De rest was niet van toepassing op Ruby. Zo’n ingewikkelde relatie hadden we niet.

Ik zong 1 x per dag het couplet voor haar. Meestal als zij in haar mand lag, in de avond. Ik ga nu in de tegenwoordige tijd schrijven:

Bij de eerste klanken gaat ze er eens goed voor liggen, in de genotshouding. Ha! Mijn lied!
Ze schurkt haar lijf langs de randen van de mand. Nog een beetje verliggen, kop in het kussen, ja, nu ligt ze goed. Dan sluit ze haar ogen, zo kan ze beter luisteren, denk ik.

Ik zing altijd naar haar toe, alsof de klanken haar bedekken met een mantel van liefde. Daar leent de tekst zich ook wel voor, zeg. Hoe zoek ik het uit. En dan komen de laatste regels. Ik heb nogal een ‘vibrato’ in mijn zangstem. Die zet ik extra in en de laatste woorden zoemen naar haar toe als een bij naar de honingkast. De honing wordt over haar uitgegoten, iedere dag weer van de allerbeste kwaliteit.

Zo, dit was het dan weer voor vandaag.

Een diepe zucht volgt, met van die kleine schokjes erin op het eind. Die kennen jullie van de Zuchten-column.
Haar ogen gaan weer open. Tevreden kijkt ze mij aan. Ja Emmy, zing iedere dag voor mij, steeds weer. Ik vind het zo fijn!

4 gedachten over “Ik hou van jou”

  1. Wat een liefdevol ontroerend verhaal emmy.
    ..dit lied van Herman is ook een van mijn lievelingsliederen.Wat zul je ruby nog missen.Liefs

    1. Wat leuk, Lucia, dat jij het ook een mooi lied vindt. Ja, Ruby hield er van en natuurlijk mis ik haar. Vanaf zaterdag woont er weer een witte herder bij ons, een pup van ruim 2 maanden. Ze gaat Donna heten en ik ga ongetwijfeld ook over haar schrijven. Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

gerelateerde berichten

Scroll naar boven